Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Rentoutushoidot

Rentoutushoidot

Rentoutuminen on mukavaa olemista, painolastin purkamista ja itsensä kuuntelemista.

On lupa pysähtyä, nauttia ja rentoutua, olla tässä hetkessä, tasapainoisena ja virkistyneenä.

Rentoutuminen avaa portin oivalluksiin ja omiin voimavaroihin, sekä auttaa sinua keskittymään ja oppimaan uusia asioita. Rentoutus aktivoi muistiasi, stressin sietokykysi kasvaa, tasapainoinen olo rauhoittaa kehoasi ja mieltäsi. Nukut paremmin ja unen tarpeesi vähenee.

Rentoutuminen yksinkertaisesti katkaisee stressin. Säännöllinen rentoutuminen kääntää elämän stressipolulta onnistumisen, innostumisen ja hyvän olon poluille!

Rentoutumisen avaimet

1. Hengitysharjoitukset, joissa keskitytään omaan hengitykseen: mieli rauhoittuu ja koko keho rentoutuu.
2. Mielikuvamatkat: teemme useita lyhyitä harjoituksia, jonka jälkeen uppoudumme rentouttavalle mielikuvamatkalle.
3. Lihaksia rentoutetaan ja jännitetään vuorotellen.
4. Vaiheittaista lihasrentoutumista, jossa käydään koko keho läpi järjestelmällisesti.
5. Visualisointiharjoitus, jossa keskitytään valittuun positiiviseen kuvitelmaan, päämäärään johon pyritään: ” Tässä minä olen iloisena, rentona, hyvinvoivana, energisenä ja elämäniloa täynnä olevana.”

Rentoutusta voidaan harjoittaa hyvin erilaisissa paikoissa; ulkona istuen tai maaten, tulilla kodassa tai laavulla… Sisätiloissa tehdessä tarvitaan selkänojalliset tuolit rentoutumisen onnistumiseksi.

Rentoutumista voidaan yhdistää monenlaiseen ohjelmaan ja tekemisten yhteyteen. Rentoutumiseen on hyvä varata lämmintä vaatetta ja torkkupeitto. Teemme harjoitteet istuen, sisällä tai sään salliessa ulkona.

Kesto sovitaan asiakkaan tarpeen ja käytettävissä olevan ajan puitteissa. Lyhyestä 15 minuutin harjoitteesta aina yli tunnin mittaiseen useamman harjoitteen sarjaan, jonka avulla pääsee hyvään vauhtiin rentoutumisen maailmassa.

  • Kesto  30 – 60 min
  • Ryhmän koko 1 – 40 henkilöä

Äänimaljarentoutus ryhmälle

Rentoutukseen voidaan yhdistää myös sointukylpytuokio osana rentoutumisharjoitetta. Ryhmille rentoutumisharjoite voidaan toteuttaa myös kokonaan sointukylpynä. Ryhmän koko sointukylvyissä on maksimissaan 20 henkilöä. Lue lisää erilaisista äänimaljahoidoista täältä!