Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Naurujooga

Naurujooga

Naurujoogaa ryhmille

Mitä on naurujooga ja mitä siinä tehdään?

Naurujooga on kestosuosikki ryhmäpalveluistani – se sopii niin tyky-päivään kuin vaikka polttariporukalle.

Naurujoogassa sananmukaisesti nauretaan – paljon. Ilman vitsejä tapahtuva nauru perustuu erilaisiin nauruleikkeihin sekä siihen, että ihminen nauraa ryhmässä aina herkemmin kuin yksin. Nauru vain yksinkertaisesti tarttuu, ja vaikka aluksi se onkin keinotekoista, keho ei eroa huomaa. Nauraminen on voimia vievä laji, joten välillä rentoudutaan hengitysharjoitteiden avulla. Lopuksi on vapaanauruosio jossa päästämme sisäisen naurajamme irti. Naurujoogasessio kestää kokonaisuudessaan noin tunnin.

Miten nauru(jooga) edistää hyvinvointiamme?

Nauraessa elimistömme erittää endorfiinejä, eli ”hyvänolonhormoneita”, mikä tuntuu miellyttävänä ja rentoutuneena olona mielessä ja kehossa. Samanaikaisesti kehon stressihormoni kortisoli laskee. Nauraminen hieroo sisäelimiä sekä ruoansulatusjärjestelmää, vilkastuttaa verenkiertoa ja puhdistaa keuhkoja. Näiden fysiologisten vaikutusten kautta kehomme rentoutuu, hyvänolontunne lisääntyy ja väsymys vähenee.

Naurujoogan avulla haetaan usein myös virkistystä ja vaihtelua arkeen ihan ilman syytäkin – nauramisen ilosta. Naurujooga ei ole terapiaa, vaan positiivisten vaikutusten hakemista ilon ja naurun kautta.
Nauru ei korvaa lääkäriä ja lääkitystä, mutta toimii erinomaisena tukilääkityksenä.

Nauru on liikuntaa eli jos sinulla on sydänvaivoja, silmänpainetta tai tyrä, neuvottele nauruohjaajan tai lääkärin kanssa ennen naurujoogaan osallistumista. Perussääntönä voidaan pitää, että jos jaksat kävellä 45 minuuttia, voit osallistua naurujooga tunnille.

”Lääkärin tehtävä on huvittaa potilastaan sillä aikaa, kun luonto parantaa hänen sairautensa”
-Voltaire

  • Kesto: 60 min
  •  Osallistujamäärä: 5 – 50 henkilöä

Palautteita naurujoogasta

”Aluksi jännitti, jos ei naurata. Nopeasti huomasi, että turhaan.”

”Oli kivaa. Hyvä, että ensin oli naurua ja sitten rentoutusta. Kiitos!”

”Uusi kokemus – hyvä fiilis!”

”Istuen lattialla tehdyt harjoitteet olivat varsinkin hauskoja. Ja lopussa nauratti ihan kunnolla.”

Kuvat: Minna Helminen